Froyo

Hej! Sitter ute på min lilla balkong just nu och tänkte kolla på någon film. Har gjort en liten fruktsallad eller vad man ska kalla det. Mycket cantalope har jag, som jag testade igår när Carro kom hit på kvällen och sov hos mig. Min nya favorit frukt utan tvekan! Och imorse så gick vi ner till stan och köpte oss varsin yoghurtsglass på froyo. Första gången jag köpte därifrån och jag ger 9 av 10 toasters. Mitt nya lilla favorit yoghurt ställe! En bra början på denna långhelg! PUSS
 
Mat och mer mer godsaker! Mitt liv i 3 bilder, ungefär 

Balkongen 3 trappor upp

Äntligen är balkongen klar för sommaren! Den är lite liten men väldigt mysig. Jag själv tycker det är så skönt och mysigt att sitta ute på en balkong eller en altan på sommaren. Bara sitta och prata om allt. Har även köpt 2 filtar nu som vi kommer att ha just till balkongen, ännu mer mys!!
 
 

Gymnasieslaget

Onsdags morgon och snart ska jag bege mig till gymmet. Tänkte berätta om att det var Gymnasieslaget igår. Vilket innebär att alla kommunala skolor i Norrköping träffas i stadium arena och tävlar inom dodgeball (spökboll typ) och cheerleading. Det var riktigt roligt som förra året men dock vann inte hagagymnasiet något pris.. Haha men inga sura miner för det. Träffade även Alva igår och tog en fika på fräcka frökens. Efter gymmet i alla fall så drar jag mig till skolan och sen blir det långhelg! Whihoho



Valpar

Hej snyggingar! Tänkte bara berätta om att helgen hos pappa var super. Övniningskörde på grusvägarna hos honom och myste med valparna som bara är 2 veckor gamla. Så små och söta!! Föll pladask för de två valpisarna. Idag har det varit en lång skoldag med bland annat ett muntligt svenska tal om skolan och nationella muntligt i matte. Tränade även med Carro förut så nu är jag helt slut! Ska ta mig en välbehövlig dusch nu. Ciao 

En liten söt korvtjockis 

Texas Longhorn

Det är så gott på Texas! Dock har jag alltid tagit deras Classic hamburgare. Men den är så god och simpel och sån är jag. Så satt ute på Texas förut och åt en god middag med Fia. Sedan har vi tillbringat kvällen på balkongen. Kunde inte ha blivit en bättre fredagskväll som denna. Imorgon åker jag till pappsen. Så jag hoppas på super väder i helgen. PUSS snyggingar! 


Solig fredag

Hur skönt är det inte ute?! Det är fredag, soligt ute och jag är klar med nationella i matte. Hoppas bara på det bästa nu! För tillfället sitter jag på min lilla balkong och äter en simpel pasta med köttfärssås. Ikväll blir det käk på Texas! 

Tro inte på bilden, är riktigt blek i verkligheten! Haha 

Inreda sitt egna hem

Den dagen då man för första gången ska flytta. Då man har sitt egna namn på ett kontrakt där det står att det är min bostad/lägenhet/you name it. Få inreda det hur som helst, sjunga i falsett så det dånar och göra vad du vill (typ). Är nog inte ensam om att drömma sig bort om sitt drömhus. Kolla på inspiration bilder och njuta lite. Vill så gärna bo i en lägenhet just nu med takbalkong, sååå mysigt! Speciellt på sommaren också. 
 
 

Ge mig sommarlov

Allt måste bli klart nu. Så känns det i skolan just nu. Snart sommarlov och den här och nästa vecka ska allt vara klart typ. Det jag är mest orolig för är nationella i matte på fredag. Så rädd att jag ska få blackout eller prestationsångest under provet, vilket jag alltid fick under högstadiet. Det suger. Men slut snackat om det, kommer göra mitt bästa! Vädret idag var ju i alla fall riktigt skönt, soligt och 25 grader ute. Så underbart! Puss 
 

"Till dig som inte längre orkar leva"

Kära du som inte längre älskar livet. Du som kanske glömt hur ljuvlig pålandsvinden känns mot kinden när man står oövervinnerlig på en klippa vid kusten, eller hur mjukt och välkomnande sorlet på bussen kan te sig en fredagskväll på väg hem från skola eller jobb. Du som bär så tunga bördor att du tror att du inte kan lyfta ditt huvud från kudden en enda morgon till. Jag vill att du ska lita på mig nu. Om allt hopp är ute och ingenting längre spelar någon roll har du inget att förlora på att läsa dessa 3 900 tecken.

 

Det ska inte alltid vara såhär. Det som äter dig nu från insidan, det som gör så ont att du gräver naglarna i armens ovansida och känner hur magen vänds ut och in – det kommer att passera. Vad som än har hänt, vad du än har gjort, om det inte har hänt någonting överhuvudtaget och du har gjort ännu mindre – det kommer att passera. Om du är sprucken itu av sorg, riden av maran, hukad under skam över ett förfärligt misstag, om du svikit löften, valt så in i helvete fel, aldrig känt kärlek som kärleken ens från en mor eller far – det kommer att passera.

 

Jag vaknade en natt bland slangar och sladdar. Det hade börjat snöa sedan det som skulle vara sista gången jag stängde mina ögon. En lång tub gick in i sidan av min hals och rakt ned i mitt ömma hjärta. Jag kunde inte prata. De hade hållit mig sovandes och tvättat mitt blod i maskiner, vänt sig till min familj och sagt: Vi vet inte ännu om det blir några permanenta hjärnskador. Jag låg i ett blinkande, pipande rymdskepp. I fönstret stod en adventsljusstake, och där utanför var allt precis som vanligt när bilar långsamt rullade genom snöyra. Jag skulle varit död, men det var jag inte.

 

Du tror att det som är nu alltid har varit och för alltid ska bestå. Du minns inte längre hur det känns att vara glad, att känna hopp och att längta. I ditt huvud är mörker och den logiska fortsättningen är en avslutning. För din skull, för allas skull. Det blir bättre så.

 

Men det blir inte bättre så! Du har ett så fantastiskt liv framför dig, du anar inte! Det finns så mycket att vara förundrat förälskad i i denna värld, du får inte missa detta! Du kanske tar en spännande examen eller hittar ett jobb med kollegor att skvallra med vid kaffemaskinen och träffar den där människan som gör dig alldeles prillig och får ett barn eller tre eller kanske struntar i barn och skaffar en lurvig katt som du älskar så vanvettigt istället. Du kanske skriver en bok, lär dig att svetsa eller klippa hår, lyckas bygga ett helt korthus eller lär dig knyta en knut på en körsbärsstjälk med tungan, reser jorden runt eller bara till Kinna. Det är så vackert där.

 

Det är så mycket kvar för dig, så mycket liv du inte hunnit leva. Det väntar på dig, men då måste du stanna kvar här hos mig.

 

Kära du som inte längre älskar livet. Du kommer att göra det igen! Du kommer att blunda och vända ansiktet mot vårsolen och bli sådär uppfylld av att finnas till. Du kommer att se tillbaka och känna den djupaste tacksamhet över att du fortfarande kan kliva upp på morgonen och dricka morgonkaffe och trampa på klibbiga makaroner som trillat ur soptunnan i köket.

 

Ring någon! Ring vem som helst och säg att ”nu, nu är jag så förtvivlad att jag inte vet var jag ska ta vägen”. Ring mamma eller pappa eller brorsan eller bästisen.  Ring psykakuten eller polisen. Knacka på hos grannen. Twittra till mig. Gå ut ifrån där du är, bara gå. Gå och gå och gå. Ta alla dina piller, lägg dem i en påse och gå till Apoteket, ge dem till första bästa person i vit rock innanför dörren. Släng rakblad i metallåtervinningen. Gör dig av med möjligheterna, självmordets snuttefiltar. Du kan, jag vet att du kan.

 

Lita på en överlevare: Det finns ingenting som är värt att ge upp detta enda liv för. Det finns ingen sorg, ingen fasa, ingen ensamhet som inte är värd att kräla, krypa, åla och staka sig förbi. Jag lovar dig, du kan. En dag till kan du. Det kommer att passera.

 


(http://omviktenavkaniner.wordpress.com/2014/05/15/till-dig-som-inte-langre-orkar-leva, Susanna Petterson)


Lisa 18 år

Bästa söndagen på länge! Har haft en överraskning för Lisa som fyller 18 år idag. Så vi körde gokart och hade det allmänt trevligt med hennes släkt och familj. Blev bland annat tårtkrig och mycket skratt. Har btw aldrig åkt gokart innan så var skit nervös. Men efter första tiden (6 min) så blev jag helt exalterad och fick sån kick av det. Haha, det var verkligen så roligt! Har haft en sån bra dag och ännu ett grattis till min snörpis. Vi åkte även förbi Alva för att göra henne lite sällskap och prata lite om allt möjligt. Fick dessutom höra hur det gick till på operationen som hon gjorde förra veckan. Läskigt men spännande att höra. Men nu måste jag sova, puss puss 

Lisa och Alicia 


Snart söndag, sen måndag

Det är helg! Eller aa imorgon är det söndag, sen måndag och då är det skola igen. Men igår var jag hos Fia, min lilla solstråle. Gick en långpromenad på kvällen, hur skönt som helst! Lite sommar feeling. Imorse åt vi frukost sen drog jag in till stan. Efter mycket spring hit och dit ligger jag äntligen i min egna säng. Det har varit 23 grader varmt idag och jag har inte ens hunnit njuta och sola lite, bara sprungit omkring bland affärer. Men jag klagar inte, har haft två fina dagar och imorgon blir det ännu en bra dag. Berättar mer imorgon, hihi. Puss

Blir från igår, då det inte var 23 grader varmt. 

School

Skola, skola, skola och lite mer skola. Just nu är det bara skola i mitt huvud. Tillbaka till verkligheten efter 5 veckors praktik och snart är det lov och det är så mycket som ska vara klart NU. Känner hur allt bara läggs på en hög. Vill bara ha allt klart och sen ta lov. Det är vad jag vill just nu! Men snart är det helg och sen är det bara 3 veckor kvar. Har jag för mig i alla fall? Haha, ingen koll på något. Hoppas att ni mår bra, jag kämpar på i alla fall. 
 
New nails btw 

Frida 18 år

Hej! Igår drog Thea, Carro och jag till Frida för att fira hennes 18 årsdag. Vi var ett par stycken och hade det riktigt trevligt. Drog sedan ut och träffade kanske halva klassen som man inte har träffat på 1 månad. Även lite people från Valborg. Men det blev en lyckad kväll och jag kom hem till min gosiga säng och somnade på sekunden. 
 
Fridiis ♡

Healthy breakfast

God morgon! Äter en riktigt nyttig frukost, måste ju tänka på beach 2014 liksom. Haha eller? Det var riktigt gott att börja dagen med kladdkaka och glass med Sofia. En chill lördag och ikväll blir det 18 års firande för Fridis!! Lovely day 

 ♡

10 maj 2014

Jag lever. Inga tänder utdragna, utan har bara en inflammtion i visdomstanden. Så lever på gelé tandkräm + flour munskölj och värktabletter. Helt okej för mig. Slipper den jobbiga värken i alla fall  och kroppen börjar sakta men säkert komma tillbaka till friska jag. Så idag fick jag äntligen dra till praktiken och idag var det sista dagen. En riktigt bra arbetsdag. Fått mysa med Lisa på esspreso house och spenderat kvällen med Sofia framför let's dance! Puss

Jag & Sofia